Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nameservers_wijzigen

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nameservers_wijzigen [2007/02/19 22:36] (huidige)
max aangemaakt
Regel 1: Regel 1:
 +====== Nameservers wijzigen ======
 +
 +In het beheerscherm klikt u op "​instellen"​ naast de naam van het domein, en vervolgens op "Eigen nameservers gebruiken (nameservers wijzigen)"​ om de nameservers aan te passen:
 +
 +-----
 +
 +{{ns-change.png|}}
 +
 +-----
 +\\ 
 +Hierbij dienen de namen van de nameservers opgegeven te worden. Er dienen altijd minimaal twee servers opgegeven te worden, bij voorkeur beiden op een andere lokatie.
 +Bij sommige domeinextensies is dit zelfs verplicht!
 +
 +Indien de naam van de nameservers onderdeel van het domein uitmaakt (bijv. “domein.nl” gebruikt nameserver “ns1.domein.nl”),​ dan dient er een vinkje bij “glue records” gezet te worden en tevens de IP-adressen van de servers opgegeven te worden.
 +
 +Op het moment dat de nameservers aangepast worden, wordt de wijziging automatisch doorgegeven aan de instantie die verantwoordelijk is voor dat type domein. Wel kan het -afhankelijk van het type domein- enkele uren tot dagen duren voordat deze de wijziging verwerkt heeft.
 +
 +
 +====== Nameserver controle ======
 +
 +Voordat u de nameservers aanpast, moet het domein eerst ingesteld worden in het configuratiebestand van de opgegeven nameservers.
 +Dit wordt meestal door uw hosting provider gedaan.
 +Op http://​dnscheck.je-eigen-domein.nl/​ kunt u controleren of dit juist is gedaan.
 +
 +Bij o.a. .nl, .fr, .de, .ch domeinen doet ook de instantie die verantwoordelijk voor het type domein is een zogenaamde "​nameserver controle"​.
 +Hierbij wordt gecontroleerd of de nameservers juist ingesteld staan, en aan bepaalde technische eisen voldoen. Is dit (nog) niet het geval dan wordt de wijziging simpelweg niet verwerkt.
 +Het is dus van belang dat de nameservers juist ingesteld staan VOORDAT u de wijziging aanvraagd.
  
nameservers_wijzigen.txt · Laatst gewijzigd: 2007/02/19 22:36 door max