Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


een_domein_koppelen_aan_google_apps_gmail_google_page_creator

Een domein koppelen aan Google Apps (GMail, Google Page Creator)

“Google Apps for your domain” bestaat uit een aantal webapplicaties die zich richten op het midden- en kleinbedrijf. Zo kunt u uw domein koppelen aan Google Apps, en vervolgens een simpele website bouwen met “Google Page Creator”, zonder dat hier technische kennis voor nodig is. Ook is het mogelijk e-mail adressen aan te maken, en uw e-mail via de Gmail webinterface te lezen.

Via de website http://www.google.com/apps/intl/nl/group/index.html kunt u zich aanmelden.

Aanmeldprocedure


1) ga naar http://www.google.com/a/ en klik op “Sign-up now”2) voordat u de aanmeldprocedure kan beginnen heeft u als eerste een “Google account” nodig. Indien u reeds een gebruiker van Gmail, Adwords of een andere Google dienst, kunt u hier uw inloggegevens invullen, anders dient u zich eerst aan te melden met de optie “Create an account now”3) nadat u ingelogt bent, kunt u beginnen met de aanvraag. Type als eerste de naam van uw domein in, zonder “www”. Vervolgens worden een aantal vragen gesteld over hoe u de dienst gaat gebruiken, en krijgt u meteen te zien of u aan de voorwaarden voldoet, en met de betatest mee mag doen.


Het domein aan Google apps koppelen

Een startpagina/inlogpagina aanmaken

Allereerst is het handig om een startpagina aan te maken. Vanaf deze pagina kan u en eventuele andere gebruikers inloggen en gebruik maken van de verschillende diensten.


1) klik op “activate start page” —-


2) kies een subdomein waaronder de start pagina bereikbaar is, bijvoorbeeld http://start.naamvanuwdomein.nl/ en klik op “continue”3) vervolgens dient u in ons beheerscherm het subdomein aan de systemen van Google te koppelen. Kies hiervoor de optie “koppelen aan server (voor gevorderde gebruikers)” en vul in “ghs.google.com”

de Gmail e-mail dienst activeren


1) om de Gmail dienst te activeren klikt u op “activate e-mail”- vervolgens krijgt u technische instructies te zien voor het koppelen van het domein aan de mailservers van Google. U stelt deze als volgt in ons beheerscherm in:2) klik in het beheerscherm op “instellen” naast de naam van het domein, en vervolgens op “DNS configureren”3) verwijder hierbij de records waar “mx1.je-eigen-domein.nl” en “mx2.je-eigen-domein.nl” bij staat, en maak de opgegeven MX records aan:

naamvanuwdomein.nl.  IN MX 1 ASPX.L.GOOGLE.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 5 ALT1.ASPX.L.GOOGLE.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 5 ALT2.L.GOOGLE.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 10 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 10 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 10 ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 10 ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.

Indien uw andere servers van Google heeft doorgekregen, dient u deze in te vullen.

- door technische beperkingen kan het enkele uren duren voordat de e-mail werkt. In de tussentijd kunt u alvast gebruikers en e-mail adressen aanmaken, met de optie “create new users”.

Google page creator activeren


1) om gebruik te maken van Google page creator dient u de dienst eerst te activeren. Klik hiervoor op “activate web pages”2) kies het subdomein waaronder de website moet komen te staan. Bijvoorbeeld http://www.naamvanuwdomein.nl/3) vervolgens dient u het domein aan de systemen van Google te koppelen. Kies hiervoor de optie “koppelen aan server (voor gevorderde gebruikers)” en vul in “ghs.google.com”


een_domein_koppelen_aan_google_apps_gmail_google_page_creator.txt · Laatst gewijzigd: 2009/06/26 17:04 (Externe bewerking)