Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


inleiding_maxdrs_api

Inleiding MaxDRS API

Resellermogelijkheden Maxnet

Maxnet biedt wederverkopers (resellers) de mogelijkheid om domeinen voor derden te registreren. Orders kunnen handmatig door medewerkers van de reseller via de website ingevoerd worden of geautomatiseerd door het gebruik van een API.

Via de webinterface en de API kunnen de volgende handelingen vericht worden:

  • Het registreren van nieuwe domeinen.
  • Het aanpassen van de technische eigenschappen van het domein.
  • Het aanpassen van de contactgegevens van de registrant.

Bepaalde handelingen m.b.t. .nl domeinen kunnen momenteel niet online uitgevoerd worden omdat Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) vereist dat de klant hiervoor een papieren formulier ondertekend. Op dit moment zijn dat:

  • Het overdragen van een .nl domein aan iemand anders (wijziging domeinnaamhouder)
  • Het verhuizen van een .nl domein vanaf een andere provider naar ons.
  • Het opheffen van een .nl domein.

Voor deze handelingen dienen de benodigde formulieren naar Maxnet te worden N.B.: de verwachting is dat in de loop van 2008 2010 de papieren procedures komen te vervallen.

PHP API

Het is mogelijk het registreren van domeinen te automatiseren met behulp van onze PHP API. Deze API is verantwoordelijk voor het opzetten van de verbinding tussen uw systemen en onze server via HTTP POST.

Systeemvereisten PHP API:

  • PHP versie 5.2 of hoger.
  • De PHP API maakt verbinding naar onze webserver op poort 80 (www) of 443 (ssl). Indien u een firewall gebruikt moet deze uitgaande verbindingen op deze poorten toestaan.

De basisinstallatie van PHP 5.2.x voldoet, de API maakt geen gebruik van speciale PHP modulen. PHP versie 4 wordt NIET ondersteund.

Indien u gebruik van onze API wilt maken, neem dan contact met ons op.

Voorbeeldcode API:

Maart 2010: introductie EPP

Binnenkort zullen we overstappen naar het EPP management systeem. De oude API blijft voorlopig nog in stand, maar zal op termijn komen te vervallen.

inleiding_maxdrs_api.txt · Laatst gewijzigd: 2010/01/31 23:08 (Externe bewerking)