Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


een_domein_koppelen_aan_google_apps_gmail_google_page_creator

Dit is een oude revisie van het document!


Een domein koppelen aan Google Apps (GMail, Google Page Creator)

“Google Apps for your domain” bestaat uit een aantal webapplicaties die zich richten op het midden- en kleinbedrijf. Zo kunt u uw domein koppelen aan Google Apps, en vervolgens een simpele website bouwen met “Google Page Creator”, zonder dat hier technische kennis voor nodig is. Ook is het mogelijk e-mail adressen aan te maken, en uw e-mail via de Gmail webinterface te lezen.

Via de website http://www.google.com/apps/intl/nl/group/index.html kunt u zich aanmelden.

Aanmeldprocedure


1) ga naar http://www.google.com/a/ en klik op “Sign-up now”2) voordat u de aanmeldprocedure kan beginnen heeft u als eerste een “Google account” nodig. Indien u reeds een gebruiker van Gmail, Adwords of een andere Google dienst, kunt u hier uw inloggegevens invullen, anders dient u zich eerst aan te melden met de optie “Create an account now”3) nadat u ingelogt bent, kunt u beginnen met de aanvraag. Type als eerste de naam van uw domein in, zonder “www”. Vervolgens worden een aantal vragen gesteld over hoe u de dienst gaat gebruiken, en krijgt u meteen te zien of u aan de voorwaarden voldoet, en met de betatest mee mag doen.


Het domein aan Google apps koppelen

Een startpagina/inlogpagina aanmaken

Allereerst is het handig om een startpagina aan te maken. Vanaf deze pagina kan u en eventuele andere gebruikers inloggen en gebruik maken van de verschillende diensten.


1) klik op “activate start page” —-


2) kies een subdomein waaronder de start pagina bereikbaar is, bijvoorbeeld http://start.naamvanuwdomein.nl/ en klik op “continue”3) vervolgens dient u in ons beheerscherm het subdomein aan de systemen van Google te koppelen. Kies hiervoor de optie “koppelen aan server (voor gevorderde gebruikers)” en vul in “ghs.google.com”

de Gmail e-mail dienst activeren


1) om de Gmail dienst te activeren klikt u op “activate e-mail”- vervolgens krijgt u technische instructies te zien voor het koppelen van het domein aan de mailservers van Google. U stelt deze als volgt in ons beheerscherm in:2) klik in het beheerscherm op “instellen” naast de naam van het domein, en vervolgens op “DNS configureren”3) verwijder hierbij de records waar “mx1.je-eigen-domein.nl” en “mx2.je-eigen-domein.nl” bij staat, en maak de opgegeven MX records aan:

naamvanuwdomein.nl.  IN MX 1 ASPX.L.GOOGLE.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 5 ALT1.ASPX.L.GOOGLE.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 5 ALT2.L.GOOGLE.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 10 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 10 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 10 ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM.
naamvanuwdomein.nl.  IN MX 10 ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.

Indien uw andere servers van Google heeft doorgekregen, dient u deze in te vullen.

- door technische beperkingen kan het enkele uren duren voordat de e-mail werkt. In de tussentijd kunt u alvast gebruikers en e-mail adressen aanmaken, met de optie “create new users”.

Google page creator activeren


1) om gebruik te maken van Google page creator dient u de dienst eerst te activeren. Klik hiervoor op “activate web pages”2) kies het subdomein waaronder de website moet komen te staan. Bijvoorbeeld http://www.naamvanuwdomein.nl/3) vervolgens dient u het domein aan de systemen van Google te koppelen. Kies hiervoor de optie “koppelen aan server (voor gevorderde gebruikers)” en vul in “ghs.google.com”


een_domein_koppelen_aan_google_apps_gmail_google_page_creator.1246035871.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2009/06/26 19:04 (Externe bewerking)