Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


dns_cursus

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
dns_cursus [2007/02/24 20:55]
max
dns_cursus [2008/08/27 23:50] (huidige)
Regel 30: Regel 30:
  
   * aan "​ns1.je-eigen-domein.nl"​ wordt vervolgens gevraagd wat het IP-adres van "​wiki.je-eigen-domein.nl"​ is. Deze antwoord "​85.10.196.66"​   * aan "​ns1.je-eigen-domein.nl"​ wordt vervolgens gevraagd wat het IP-adres van "​wiki.je-eigen-domein.nl"​ is. Deze antwoord "​85.10.196.66"​
 +
  
  
Regel 40: Regel 41:
 Hierbij dienen de namen van de nameservers opgegeven te worden. Hierbij dienen de namen van de nameservers opgegeven te worden.
 Er dienen altijd minimaal twee servers opgegeven te worden, bij voorkeur beiden op een andere lokatie, zodat indien een van de servers een storing heeft, de informatie van het domein nog steeds opvraagbaar is. Er dienen altijd minimaal twee servers opgegeven te worden, bij voorkeur beiden op een andere lokatie, zodat indien een van de servers een storing heeft, de informatie van het domein nog steeds opvraagbaar is.
-Is dit niet het geval dan is niet alleen de websie ​onbereikbaar,​ maar loopt u het risico dat e-mail die naar gebruikers van het domein verstuurd wordt, niet afgeleverd wordt en retour afzender gaat.+Is dit niet het geval dan is niet alleen de website ​onbereikbaar,​ maar loopt u het risico dat e-mail die naar gebruikers van het domein verstuurd wordt, niet afgeleverd wordt en retour afzender gaat.
 Hoewel mailservers het later nog een keer zouden moeten proberen op het moment dat de nameservers van een domein allemaal niet bereikbaar zijn, doen ze dit in de praktijk namenlijk niet altijd. Hoewel mailservers het later nog een keer zouden moeten proberen op het moment dat de nameservers van een domein allemaal niet bereikbaar zijn, doen ze dit in de praktijk namenlijk niet altijd.
  
dns_cursus.txt ยท Laatst gewijzigd: 2008/08/27 23:50 (Externe bewerking)